Jablečný sen Oddělíme si žloutky od bílků. Bílky vyšleháme na sníh. Žloutky smícháme s cukrem a také vyšleháme. Potom přidáme zbytek… více o Jablečný sen
Jablečný kuskus 1 185 g kuskusu dejte do ohnivzdorné mísy a zalijte 360 ml vroucí jablečné šťávy. Přikryjte a nechte šťávu vsáknout. 2… více o Jablečný kuskus
Jablečný chlebíček Olej, cukr a žloutky šleháme do pěny, pak přidáme vodu, nahrubo strouhaná jablka, oba druhy mouky, pudinkový prášek,… více o Jablečný chlebíček
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny? Hospoda Na Růžku, Na Statku nebo bar Na Náměstí mohou být skvělé, ale podniky s těmito názvy… Celý článek
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem! Blížící se léto je obdobím zavařování a nakládání, které svědčí nejenom sezónní zelenině, ale… Celý článek
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám vždy povedla Bublanina je letní klasika a pro většinu z nás i sladká připomínka dětství a prázdnin. Skvělá… Celý článek
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat Někomu slupka nevadí, někdo naopak potřebuje všechno oloupat. Pravda je, že některé slupky,… Celý článek
Advokátská káva Kávu nalijeme do šálku, přidáme vaječný likér, podle chuti cukr a zamícháme. Ozdobíme šlehačkou a posypeme strouhanou… více o Advokátská káva
Rožnovské kapsy Maso omyjeme, osušíme, odřízneme tučné kousky a nařízneme kapsy. V misce utřeme máslo se sýrem (můžeme ho nastrouhat),… více o Rožnovské kapsy
Zapečené filé se sýrem Filé uvaříme v malém množství vody, rozdělíme na kousky (odstraníme případné kosti) a zakápneme citronovou šťávou.… více o Zapečené filé se sýrem
Brambory s kapustou a klobásou Ve slupce uvařené brambory nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostky a s troškou oleje rozškvaříme. Přidáme… více o Brambory s kapustou a klobásou
Bramborové vdolky Strouhané vařené brambory dáme do mísy, trošku osolíme, přidáme droždí, které jsme rozpustili v mléce se lžící cukru.… více o Bramborové vdolky
Tyčinky z nivy Mouku, sýr a tuk zpracujeme na těsto, které vyválíme na tlouštku asi 5 mm. Plát potřeme rozšlehaným žloutkem, nakrájíme… více o Tyčinky z nivy
Lahodný roládový moučník Nejprve si připravíme roládu:vyšleháme žloutky s cukrem do pěny,pak přidáme mouku,řádně promícháme a nakonec zlehka… více o Lahodný roládový moučník
Gnocchi – rychle a chutně Mražené gnocchi rozložíme na dno zapékací mísy. V misce smícháme vejce, sýr, tvaroh, smetanu, nakrájenou šunku a… více o Gnocchi – rychle a chutně
Uzené na cibuli s dušenou mrkví V kastrolu si na rozehřáté máslo dáme pokrájenou mrkev, kterou zalijeme troškou vody, osolíme a dusíme pod poklicí… více o Uzené na cibuli s dušenou mrkví
Toskánská polévka z bílých fazolí 1. Fazole namočte přes noc do hrnce s vodou. 2. Ráno vodu slejte a nahraďte vývarem a bílým vínem. 3. Přidejte… více o Toskánská polévka z bílých fazolí
Čočka na kyselo (pro začátečníky) Čočku vysypeme do hrnce a zalijeme vodou. Voda vždy musí být alespoň 4 cm nad čočkou. Na obalu sice píšou, že by měla… více o Čočka na kyselo (pro začátečníky)
Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí… Na trošce rozpáleného tuku osmažíme dosklovata cibuli, přidáme krátce osmažit i pokrájenou slaninu, přisypeme kukuřici,… více o Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně