Jablečný sen Oddělíme si žloutky od bílků. Bílky vyšleháme na sníh. Žloutky smícháme s cukrem a také vyšleháme. Potom přidáme zbytek… více o Jablečný sen
Jablečný kuskus 1 185 g kuskusu dejte do ohnivzdorné mísy a zalijte 360 ml vroucí jablečné šťávy. Přikryjte a nechte šťávu vsáknout. 2… více o Jablečný kuskus
Jablečný chlebíček Olej, cukr a žloutky šleháme do pěny, pak přidáme vodu, nahrubo strouhaná jablka, oba druhy mouky, pudinkový prášek,… více o Jablečný chlebíček
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo… Vypadá velmi lákavě, jako něco mezi hodně zralým žlutým jablkem a hruškou. Jenže když se do ní… Celý článek
Zavařte si houby do zásoby: Známe nejlepší recept, který si… Na houbařských úlovcích si nemusíte pochutnávat jen během sezony. Jestli jich máte opravdu… Celý článek
Makové buchty a koláče: 4 jednoduché recepty, které stojí za… Šišky s mákem, makové buchty, makovky nebo rohlíky sypané mákem. Tato plodina k české kuchyni… Celý článek
Jak zpracovat houby: Jak je sušit, zamrazit a co uvařit, když… Houbaři se mohou radovat, protože houby rostou doslova jako po dešti. Kam na houby vám sice… Celý článek
Kuřecí zeleninový špíz Omyté maso nakrájíme na 24 kostek. Posekaný česnek smícháme s olejem, citronovou šťávou a kari kořením. Přidáme kostky… více o Kuřecí zeleninový špíz
Babiččiny halušky Brambory oškrábeme, nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme 1 vejce, sůl a polohrubou mouku, abychom vytvořili tužší… více o Babiččiny halušky
Ďábelské tousty Maso prudce osmahneme, osolíme, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, feferonky, opražíme. Potom dáme kečup, lečo,… více o Ďábelské tousty
Grázlův bramborový mls Brambory lehce povaříme, částečně zchladíme a rozkrojíme na půl. Každou polovinu lžičkou vydlabeme a plníme připravenou… více o Grázlův bramborový mls
Výborné lívance z acidofilního… Všechny uvedené suroviny smícháme a necháme 5 minut odležet. Na lívanečníku pečeme obvyklým způsobem lívanečky, které… více o Výborné lívance z acidofilního mléka
Pomazánka z tuňáka Cibuli nakrájíme nadrobno. Přidáme tuňáka z plechovky (olej je lepší vylít). Nastrouháme vejce, přidáme všechny další… více o Pomazánka z tuňáka
Pangasius v kapse Na pečící papír položíme pangase, na který naklademe česnek, tymián, máslo. Zakápneme citronem. Pečící papír po jedné… více o Pangasius v kapse
Uzená fazolačka Fazole namočíme aspoň na 2 hodinky do vody, pak je v tlakovém hrnci uvaříme doměkka spolu s vývarem z uzeného, česnekem… více o Uzená fazolačka
Argentina-pancetta po toskánsku Brambory oloupeme, nakrájíme na měsíčky a dáme přes noc odležet ve vodě (aby se zbavily škrobu, držely tvar a při… více o Argentina-pancetta po toskánsku
Malinový likér Maliny nasypeme do láhve. Svaříme vodu s cukrem a přelijeme maliny, přidáme vodku a láhev uzavřeme. Necháme stát asi 3… více o Malinový likér
Těsto na domácí pizzu Z teplé vody, droždí a trochu mouky uděláme kvásek. (Aby nám opravdu vyběhl je lepší ho posypat trochu cukrem.) Do… více o Těsto na domácí pizzu
Mramorová bábovka Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Všechny sypké suroviny smícháme v míse. Přidáme hrnek vlažného mléka,… více o Mramorová bábovka