1 185 g kuskusu dejte do ohnivzdorné mísy a zalijte 360 ml vroucí jablečné šťávy. Přikryjte a nechte šťávu vsáknout.
2 Pak vmíchejte 50 g sušených švestek bez pecek a 75 g jablečných křížal, obojí nasekané, 50 g sušených brusinek, ¼ lžičky mletého kardamomu, 30 g vlašských ořechů, opražených a nasekaných, a 3 lžíce javorového sirupu.
3 Podávejte jako dezert, chcete-li teplé nebo vychlazené a nakrájené.
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových
Vejce utřeme s cukrem, potom přidáme vlažnou vodu a olej. Přidáme mouku, mléko, vanilkový cukr, špetku soli a prášek do…
více o výborný borůvkový koláč