1 185 g kuskusu dejte do ohnivzdorné mísy a zalijte 360 ml vroucí jablečné šťávy. Přikryjte a nechte šťávu vsáknout.
2 Pak vmíchejte 50 g sušených švestek bez pecek a 75 g jablečných křížal, obojí nasekané, 50 g sušených brusinek, ¼ lžičky mletého kardamomu, 30 g vlašských ořechů, opražených a nasekaných, a 3 lžíce javorového sirupu.
3 Podávejte jako dezert, chcete-li teplé nebo vychlazené a nakrájené.
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě