Z ingrediencí vypracujeme těsto a dáme vykynout (nebo ingredience vložíme do domácí pekárny v pořadí tekutiny – sypké přísady – droždí a zapneme program Těsto. V tomto případě postačí jen 1 lžička sušeného droždí).
Po vykynutí vyválíme z těsta plát a položíme ho na vymazaný plech. Nahrubo nastrouhaná jablka rozložíme na těsto. Smícháme kysanou smetanu se šlehačkou a vanilkovým cukrem a rozetřeme na jablka. Pečeme při 170 °C cca 30 minut (do zezlátnutí okrajů). Po upečení posypeme skořicovým cukrem.Tento koláč je výborný i s rybízem.
Formu vyložíme pečicím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme…
více o Banánový koláč se smetanou
Ze všech surovin vytvoříme těsto a dáme ho na chvíli odpočinout v sáčku do lednice. Přes mlýnek na maso s nástavcem…
více o Vanilkové rohlíčky – rychlé
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem a pak přilijeme smetanu. Přisypeme mouku a všechno promícháme…
více o Bábovka s čokoládovými kousky