Jablečný kynutý koláč se smetanou

3

hodnoceno: 13
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 2
      ks vejce
    • 250
      ml mléko
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček droždí
    • 100
      g hera
    • 100
      g cukr
  • Náplň
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      ks šlehačka
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 1
      kg jablka

Postup přípravy receptu

  • Z ingrediencí vypracujeme těsto a dáme vykynout (nebo ingredience vložíme do domácí pekárny v pořadí tekutiny – sypké přísady – droždí a zapneme program Těsto. V tomto případě postačí jen 1 lžička sušeného droždí).
  • Po vykynutí vyválíme z těsta plát a položíme ho na vymazaný plech. Nahrubo nastrouhaná jablka rozložíme na těsto. Smícháme kysanou smetanu se šlehačkou a vanilkovým cukrem a rozetřeme na jablka. Pečeme při 170 °C cca 30 minut (do zezlátnutí okrajů). Po upečení posypeme skořicovým cukrem.Tento koláč je výborný i s rybízem.
Zařazení: Koláče Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.