Jablka použijeme zavařená – necelé dvě sklenice a zamícháme do nich solamyl (asi 2 lžíce).
Velký plech vysteleme pečičím papírem (aby přečníval) a naklademe na něj jablka.
Těsto: Vyšleháme sníh ze 6 bílků s částí cukru. Žloutky třeme s cukrem (do těsta přijde celkem asi 20 dkg cukru), přidáme plnou sklenici teplého mléka s vodou (po částech – nejdřív trochu, ať se žloutky ušlehají doběla, pak střídavě s moukou a olejem). Zasypeme 40 dkg mouky, nalijeme plnou obvyklou skleničku tekutiny a stejné množství oleje.
Těsto rozdělíme na dvě části. Do první dáme umletý mák smíchaný s 10 dkg cukru, rumovou příchutí a malinovou šťávou. Natřeme na jablka.
Do druhé zlehka vmícháme sníh. Natřeme na makovou vrstvu.
Upečeme v předehřáté troubě (160 stupňů, asi půl hodiny).
Zchladlé překlopíme na druhý plech, sundáme papír a polijeme čokoládovou polevou.
Den dopředu prsíčka naklepeme a rozkrojíme napůl. Lehce osolíme, vložíme do misky a postupně plátek po plátku potíráme…
více o Citrónové kuře s hruškou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).…
více o Kakaová buchta s tvarohem
Testoviny uvarit a pridat na panev s olejem a cesnekem. Potom pridat nakrajena susena rajcata a hobliny italskeho syra.…
více o Těstoviny se sušenými rajčaty