Jablka použijeme zavařená – necelé dvě sklenice a zamícháme do nich solamyl (asi 2 lžíce).
Velký plech vysteleme pečičím papírem (aby přečníval) a naklademe na něj jablka.
Těsto: Vyšleháme sníh ze 6 bílků s částí cukru. Žloutky třeme s cukrem (do těsta přijde celkem asi 20 dkg cukru), přidáme plnou sklenici teplého mléka s vodou (po částech – nejdřív trochu, ať se žloutky ušlehají doběla, pak střídavě s moukou a olejem). Zasypeme 40 dkg mouky, nalijeme plnou obvyklou skleničku tekutiny a stejné množství oleje.
Těsto rozdělíme na dvě části. Do první dáme umletý mák smíchaný s 10 dkg cukru, rumovou příchutí a malinovou šťávou. Natřeme na jablka.
Do druhé zlehka vmícháme sníh. Natřeme na makovou vrstvu.
Upečeme v předehřáté troubě (160 stupňů, asi půl hodiny).
Zchladlé překlopíme na druhý plech, sundáme papír a polijeme čokoládovou polevou.
Oloupeme a umyjeme řepu, kterou nakrájíme na osminky. Řepu vyskládáme do zapékací mísu vyloženou alobalem. Posypeme ji…
více o Pečená červená řepa s balkánem
Čokoládu Margot nastrouháme na jemném struhladle. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý…
více o Moučník z čokolády Margot
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem