Jablka omyjeme, oloupeme, vyndáme jádřince a nakrájíme na kostky do 0,5 cm. Mouku prosijeme s práškem do pečiva přes síto do mísy a přimícháme k ní cukry (i vanilkový), skořici a kakao. K sypké směsi přidáme vejce rozšlehané v mléce, olej a vypracujeme vláčné těsto. Do něj přimícháme kostky jablek. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Koláč pečeme asi 40 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto dobře propečené. Vychladlý moučník nakrájíme na řezy.
Do těsta můžeme přidat strouhané ořechy. Také lze upečený moučník rozkrojit v půlce, namazat marmeládou a ozdobit citronovou nebo čokoládovou polevou.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a přislušného množství prvního pudinkového prášku …
více o Pudinková mísa s mandarinkami
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka