Jablka omyjeme, oloupeme, vyndáme jádřince a nakrájíme na kostky do 0,5 cm. Mouku prosijeme s práškem do pečiva přes síto do mísy a přimícháme k ní cukry (i vanilkový), skořici a kakao. K sypké směsi přidáme vejce rozšlehané v mléce, olej a vypracujeme vláčné těsto. Do něj přimícháme kostky jablek. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Koláč pečeme asi 40 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto dobře propečené. Vychladlý moučník nakrájíme na řezy.
Do těsta můžeme přidat strouhané ořechy. Také lze upečený moučník rozkrojit v půlce, namazat marmeládou a ozdobit citronovou nebo čokoládovou polevou.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka