Oddělíme si žloutky od bílků. Bílky vyšleháme na sníh. Žloutky smícháme s cukrem a také vyšleháme. Potom přidáme zbytek ingrediencí na základ buchty a pořádně promícháme. Vyšlehané bílky přidáme k těstu. Těsto nalijeme na předem vymazaný a vysypaný plech. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Poklademe je na těsto. Můžeme trochu pocukrovat podle toho, jak jsou jablka sladká či kyselejší. Dáme do předem vyhřáté trouby na 220 °C na 15 minut. Potom teplotu v troubě snížíme a dopékame 5–10 minut. Při dopékání buchty si pomalu připravujeme pudink, který nalijeme na buchtu po vyndání z trouby. Necháme vychladnout a ztuhnout. Můžeme podávat.
Den dopředu prsíčka naklepeme a rozkrojíme napůl. Lehce osolíme, vložíme do misky a postupně plátek po plátku potíráme…
více o Citrónové kuře s hruškou
Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a olejem. Přidáme vejce, mléko a vypracujeme hladké těsto ( přidáme mouku či…
více o Rychlé nekynuté těsto na pizzu
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka