Oddělíme si žloutky od bílků. Bílky vyšleháme na sníh. Žloutky smícháme s cukrem a také vyšleháme. Potom přidáme zbytek ingrediencí na základ buchty a pořádně promícháme. Vyšlehané bílky přidáme k těstu. Těsto nalijeme na předem vymazaný a vysypaný plech. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Poklademe je na těsto. Můžeme trochu pocukrovat podle toho, jak jsou jablka sladká či kyselejší. Dáme do předem vyhřáté trouby na 220 °C na 15 minut. Potom teplotu v troubě snížíme a dopékame 5–10 minut. Při dopékání buchty si pomalu připravujeme pudink, který nalijeme na buchtu po vyndání z trouby. Necháme vychladnout a ztuhnout. Můžeme podávat.
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim…
více o Bramborové lívanečky s jablky
Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme je, necháme chvíli odležet, potom těsto…
více o Zapečené flíčky se šunkou
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením…
více o Řecké biftečky z mletého masa
Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, potřeme hořčicí s rozmačkaným česnekem a posypeme grilovacím kořením…
více o Kotlety pečené v alobalu