Oddělíme si žloutky od bílků. Bílky vyšleháme na sníh. Žloutky smícháme s cukrem a také vyšleháme. Potom přidáme zbytek ingrediencí na základ buchty a pořádně promícháme. Vyšlehané bílky přidáme k těstu. Těsto nalijeme na předem vymazaný a vysypaný plech. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Poklademe je na těsto. Můžeme trochu pocukrovat podle toho, jak jsou jablka sladká či kyselejší. Dáme do předem vyhřáté trouby na 220 °C na 15 minut. Potom teplotu v troubě snížíme a dopékame 5–10 minut. Při dopékání buchty si pomalu připravujeme pudink, který nalijeme na buchtu po vyndání z trouby. Necháme vychladnout a ztuhnout. Můžeme podávat.
Žloutky s cukrem šleháme metličkami cca 1 min. Přidáme rozemleté ořechy, dobře promícháme a lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Oříšková roláda s tvarohem
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli a restujeme 5 min.pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory na kostičky a…
více o Bramboračka pro malé kuchaře