Jablečný závin

4.5

hodnoceno: 2
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • sůl
    • 350
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      ks ztužený tuk
    • 100
      ml teplá voda
  • Na ozdobu
    • moučkový cukr
  • Náplň
    • strouhanka
    • skořice - mletá
    • 8
      ks jablka
    • cukr

Postup přípravy receptu

  • Připravíme si těsto. Na vál dáme hladkou mouku a na ni nastrouháme tuk. Do skleničky rozklepneme 1 vejce a dolijeme teplou vodou, asi tak do 1 dl. Nalijeme na mouku. Osolíme a přidáme prášek do pečiva. Vytvoříme těsto.
  • Nastrouháme si jablka. Záleží na velikosti, asi 7–⁠10 středně velkých jablek.
  • Těsto rozválíme, posypeme strouhankou a nandáme jablka. Ta posypeme skořicí a asi 3 lžícemi cukru. Záleží na tom, jak jsou jablka sladká.
  • Cukernatým roztokem potřeme všechny kraje, které budeme přiklápět. Slouží jako lepidlo.
  • Štrúdly vložíme na plech a cukernatým roztokem potřeme. Vložíme do trouby a pečeme na 150 °C po dobu asi 30 minut, dokud těsto nebude dozlatova.
  • Křehký jablečný závin necháme trochu vychladnout, podle chuti pocukrujeme a můžeme podávat.
Zařazení: Záviny

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.