Připravíme si těsto. Na vál dáme hladkou mouku a na ni nastrouháme tuk. Do skleničky rozklepneme 1 vejce a dolijeme teplou vodou, asi tak do 1 dl. Nalijeme na mouku. Osolíme a přidáme prášek do pečiva. Vytvoříme těsto.
Nastrouháme si jablka. Záleží na velikosti, asi 7–10 středně velkých jablek.
Těsto rozválíme, posypeme strouhankou a nandáme jablka. Ta posypeme skořicí a asi 3 lžícemi cukru. Záleží na tom, jak jsou jablka sladká.
Cukernatým roztokem potřeme všechny kraje, které budeme přiklápět. Slouží jako lepidlo.
Štrúdly vložíme na plech a cukernatým roztokem potřeme. Vložíme do trouby a pečeme na 150 °C po dobu asi 30 minut, dokud těsto nebude dozlatova.
Křehký jablečný závin necháme trochu vychladnout, podle chuti pocukrujeme a můžeme podávat.
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí - nešidíme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku…
více o Párky v rohlíku trochu jinak
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou
Párky na konci nařízneme asi 5 cm do křížku. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme po délce na osm pruhů.…
více o Vídeňské párky v těstíčku