Připravíme si těsto. Na vál dáme hladkou mouku a na ni nastrouháme tuk. Do skleničky rozklepneme 1 vejce a dolijeme teplou vodou, asi tak do 1 dl. Nalijeme na mouku. Osolíme a přidáme prášek do pečiva. Vytvoříme těsto.
Nastrouháme si jablka. Záleží na velikosti, asi 7–10 středně velkých jablek.
Těsto rozválíme, posypeme strouhankou a nandáme jablka. Ta posypeme skořicí a asi 3 lžícemi cukru. Záleží na tom, jak jsou jablka sladká.
Cukernatým roztokem potřeme všechny kraje, které budeme přiklápět. Slouží jako lepidlo.
Štrúdly vložíme na plech a cukernatým roztokem potřeme. Vložíme do trouby a pečeme na 150 °C po dobu asi 30 minut, dokud těsto nebude dozlatova.
Křehký jablečný závin necháme trochu vychladnout, podle chuti pocukrujeme a můžeme podávat.
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami
Bílky a cibuli nasekáme nadrobno. Ostatní smícháme,ochutíme a přidáme cibuli s bílky.Namažeme na veku a posypeme třeba…
více o Vaječná pomazánka s hořčicí
Nejprve si klasickým způsobem upečeme palačinky, ti co mají čas, si samozřejmě udělají domácí (na slano). Na pánvi v…
více o Vynikající zapečené palačinky