3.5
Z tohoto množství budou 2 záviny, proto si vše rozdělíme na 2 poloviny. Listové těsto rozválíme asi na 20×40 cm. Ze… více o Závin z listového těsta s česnekem
Listové těsto rozkrojíme na dvě půlky a rozválíme. Potřeme hořčicí, kečupem nebo cikánskou omáčkou, ale ne až na okraje… více o Závin z listového těsta na slano
Listové těsto rozválíme na velikost koláčové formy, propícháme a upečeme dozlatova. Po vychladnutí potřeme vrstvou… více o Dobrota z listového těsta
Kašel je nepříjemná věc. Budí vás ze spánku, vysiluje, namáhá břišní svaly a rozšiřuje infekci… Celý článek
Je to už 35 let, co se Čechům otevřely brány světové gastronomie. Díky obrovskému kulinárnímu… Celý článek
Listové těsto je oblíbené nejen pro svou jemnost, lehkost a dokonalou máslovou chuť, ale… Celý článek
Kdo by si dnes vůbec dokázal představit život bez brambor, lahůdky, která patří mezi… Celý článek
Maso prudce osmahneme, osolíme, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, feferonky, opražíme. Potom dáme kečup, lečo,… více o Ďábelské tousty
Očištěné brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme hl. mouku, vajíčko, sůl, majoránku, cesnak, mletý pepř a… více o Moje zemiakové placky
Krabí tyčinky necháme rozmrznout, poté je nakrájíme na malé kousky, přidáme kukuřici, cibuli nakrájíme na jemno, sýr… více o Delikátní krabí salát
Maso opereme, zalijeme vodou a uvaříme. Kysané zelí nakrájíme, přidáme kmín, na silném ohni uvaříme v otevřené nádobě… více o Mazurská zelňačka
1. Zelí nakrouháme na tenké nudličky, cibuli nakrájíme na nudličky, jablko oloupeme a nastrouháme nahrubo. 2. Na… více o Červené zelí na karamelu s jablky
Ušleháme mascarpone se zakysanou smetanou, cukrem, přidáme 1/2kg rozmixovaných jahod, nakonec vmícháme ušlehanou… více o Jahodový tiramisu pohár
Vyšleháme med, olej a vejce. Postupně přidáme mouku, mléko, prášek do pečiva, vanilkový pudinkový prášek a popřípadě i… více o Medová bábovka
Na trošce tuku opražíme nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli opražíme. Zahustíme ve šťávě… více o Mleté maso na havajský způsob
Do 2 l vody dáme sůl, pokrájené houby, brambory, cibuli, kmín, kuličky koření a bobkový list. Vaříme do změknutí hub a… více o Jihočeská kulajda
1. Promícháme všechny sypké ingredience. 2. Přidáme máslo, mrkev, vejce a mléko podle potřeby. 3. Pečeme ve středně… více o Mrkvanec
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a vaříme 5 minut.… více o Kapustová polévka – dietní
Do hrnce dáme očištěné kuře nebo slepici (můžeme předem naporcovat), přilijeme vodu, přidáme koření a zeleninu, osolíme… více o Jednoduché kuře (slepice) na paprice