Z listového těsta vyválíme obdélník, který na středu posypeme oloupanými a nastrouhanými jablky, rozdrcenými piškoty, opranými a osušenými rozinkami, skořicí a cukrem. Pokropíme rozpuštěným máslem. Svineme, potřeme žloutkem a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Po zapečení plamen zmírníme a zvolna dopékáme. Upečený závin posypeme moučkovým cukrem.
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný…
více o Gnocchi se špenátem a nivou