3.5
Jablka oloupeme, přepůlíme, očistíme od jadérek a pokapeme citronem. Větší jalblka vespodu lehce seřízneme. Zahřejeme… více o Jablíčková dobrota
Těsto: Z uvedených ingrediencí vypracujeme husté těsto, které necháme 3 hodiny odpočinout. Náplň: Nastrouhaná jablka… více o Jablíčková buchta
Jablka oloupeme a zbavíme jadérek. Dvě jablka nakrájíme na kostičky a dvě na plátky. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky… více o Jablíčková rychlovka
Naši předci jedli maso výjimečně. Zkusme se jimi inspirovat. Ukážeme vám, že chutná jídla se… Celý článek
I když je lněné semínko velmi nenápadná potravina, dokáže udělat s lidským tělem téměř zázraky… Celý článek
Honí vás mlsná nebo připravujete narozeninovou oslavu? Pak vás mile překvapí galerie plná… Celý článek
V křesťanských zemích se každoročně 6. ledna slaví svátek Tří králů, kterým vrcholí… Celý článek
Na lehce osmahnuté cibuli z obou stran opečeme plátky masa, potom přilijeme Halali i s nálevem a dusíme až je maso… více o Rychlá svíčková
Brambory uvařit ve slupce, oloupat a nakrájet na kousky (nejlépe protlačit sítkem na bramborový salát). Listy… více o Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme… více o Dobrota z listového těsta II.
Hermelín nakrájíme na menší kousky. Do větší misky vrstvíme sýr a každou vrstvu posypeme kořením a prolijeme olejem.… více o Nakládaný hermelín
Koření si připravíme do uzlíčku: do kousku prostěradla vložíme 5kuliček nového koření, 5 kuliček pepře a 1 bobkový list… více o Omáčka Bolognese
Zpracujeme těsto a ihned vyválíme 4 kulaté placky. Nakrájíme jako pizzu a plníme předem připravenou nádivkou. Od… více o Rohlíčky (paní Báčové)
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit… více o Fazolový salát s křenem
Kromě bílku z vajíček vše pomeleme na masovém mlýnku. Na závěr bílky nakrájíme na jemno a přidáme k pomazánce a… více o Škvarková pomazánka
Žampióny očistíme, rozkrájíme a podusíme. Poté je osolíme a okořeníme kmínem. Nadrobno pokrájenou cibuli a… více o Dřevorubecký kastrůlek
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, ručně nebo v pekárně, a necháme nakynout. Cukr smícháme se skořicí a změklým… více o Estonský kringel
Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Čokoládu a máslo si rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni,… více o Brownies z USA
Uvedené suroviny na těsto se zpracují. Utvoří se kuličky, jež se zlehka obalí v mletém cukru a vtlačením do formičky… více o Ořechové vosí úly