Těsto: Z uvedených ingrediencí vypracujeme husté těsto, které necháme 3 hodiny odpočinout.
Náplň: Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem a balíčkem skořicového cukru (náplň je potřeba mít trochu sladší, protože v těstu žádný cukr není).
Po 3 hodinách si těsto rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu těsta si vyválíme do velikosti o něco větší jak plech (doporučuji menší plech) a na plech položíme tak, aby i na bočních stěnách nějaké to těsto bylo. Poté vrstvu těsta poklademe směsí z nastrouhaných jablek a tu přikryjeme plátem, který si vyválíme z druhé poloviny těsta. Plech se nevymazává, neboť těsto je samo mastné a nepřichytí se.
Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C cca 40 minut.
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení