Těsto: Z uvedených ingrediencí vypracujeme husté těsto, které necháme 3 hodiny odpočinout.
Náplň: Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem a balíčkem skořicového cukru (náplň je potřeba mít trochu sladší, protože v těstu žádný cukr není).
Po 3 hodinách si těsto rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu těsta si vyválíme do velikosti o něco větší jak plech (doporučuji menší plech) a na plech položíme tak, aby i na bočních stěnách nějaké to těsto bylo. Poté vrstvu těsta poklademe směsí z nastrouhaných jablek a tu přikryjeme plátem, který si vyválíme z druhé poloviny těsta. Plech se nevymazává, neboť těsto je samo mastné a nepřichytí se.
Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C cca 40 minut.
Utřeme tuk, přidáme sýr a olej a našleháme. Pak přidáme na velmi tenké plátky nastrouhané ředkvičky a nadrobno usekanou…
více o Sýrová pomazánka s ředkvičkami
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo a zakysanou smetanu a vyšleháme krém.…
více o Banánovo-broskvové tiramisu
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí