Těsto: Z uvedených ingrediencí vypracujeme husté těsto, které necháme 3 hodiny odpočinout.
Náplň: Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem a balíčkem skořicového cukru (náplň je potřeba mít trochu sladší, protože v těstu žádný cukr není).
Po 3 hodinách si těsto rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu těsta si vyválíme do velikosti o něco větší jak plech (doporučuji menší plech) a na plech položíme tak, aby i na bočních stěnách nějaké to těsto bylo. Poté vrstvu těsta poklademe směsí z nastrouhaných jablek a tu přikryjeme plátem, který si vyválíme z druhé poloviny těsta. Plech se nevymazává, neboť těsto je samo mastné a nepřichytí se.
Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C cca 40 minut.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře