Těsto: Z uvedených ingrediencí vypracujeme husté těsto, které necháme 3 hodiny odpočinout.
Náplň: Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem a balíčkem skořicového cukru (náplň je potřeba mít trochu sladší, protože v těstu žádný cukr není).
Po 3 hodinách si těsto rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu těsta si vyválíme do velikosti o něco větší jak plech (doporučuji menší plech) a na plech položíme tak, aby i na bočních stěnách nějaké to těsto bylo. Poté vrstvu těsta poklademe směsí z nastrouhaných jablek a tu přikryjeme plátem, který si vyválíme z druhé poloviny těsta. Plech se nevymazává, neboť těsto je samo mastné a nepřichytí se.
Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C cca 40 minut.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Oloupané brambory pomeleme na masovém strojku s uzeninou, cibulí a česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku,…
více o Bramborová paštika s uzeninou
Vejce smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový puding a postupně…
více o Bezlepkový ovocný koláč