1.5
Jablka oloupeme, přepůlíme, očistíme od jadérek a pokapeme citronem. Větší jalblka vespodu lehce seřízneme. Zahřejeme… více o Jablíčková dobrota
Jablka oloupeme a zbavíme jadérek. Dvě jablka nakrájíme na kostičky a dvě na plátky. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky… více o Jablíčková rychlovka
Kvasnice rozdrobíme do mouky, přidáme všechny ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Ihned vyválíme a vykrajujeme… více o Nafouklá jablíčková dobrota
Na svátek svatého Martina se v našich krajích vždy hodovalo. Pekly se husy, pilo se mladé… Celý článek
Lokše jsou bramborové placky, které se dělají nasucho a jako příloha k pečené huse nebo kachně… Celý článek
Svatý Martin, který přijíždí na bílém koni každoročně 11. listopadu, s sebou přináší nejen… Celý článek
Podzim přináší krátké dny, nízké teploty a méně světla a sluníčka. Když pak vstáváte většinou… Celý článek
Smícháme tuk, mouku, 2 žloutky, 70 g cukru, citronovou kůru a vymísíme těsto. Vyložíme ním dno a boky vymazané dortové… více o Jablečný koláč s džemem
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do… více o Salát od Středozemního moře
Vyšleháme sníh z bílků, postupně zašleháme cukr a žloutky. Potom postupně střídavě přidáváme mouku s mlékem a olejem.… více o Švestková bublanina se smetanovou polevou
Uděláme si těsto a rovnoměrně ho rozložíme na plech (je tužší, tak je dobré použít pergamenový papír a ruce si… více o Tvarohové řezy
Ingredience (kromě műsli a sušeného ovoce) vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program SWEET, velikost… více o Chlebík s müsli pro děti
Listové těsto rozválíme a pokrájíme na obdélníčky, dáme na plech, propícháme těsto na několika místech vidličkou a… více o Dobrota z listového těsta III.
Maso nakrájíme na nudličky a naložíme asi na 1-2 hodiny do směsi z prolisovaného česneku, olivového oleje a sojové… více o Kuřecí prsa s cuketou
Na másle si zpěníme cibulku, přidáme na jemno nakrájenou slaninu a klobásku a orestujeme. Až pěkně provoní, zalijeme… více o Babiččina zelnačka
Nejdříve si připravíme nálev. Vodu s octem, kořením a cukrem svaříme a necháme 5 minut vařit na mírném ohni. Nálev… více o Pikantní čerti
Z 1/2 mléka oddělíme asi 1/3, ve které rozmícháme obsah sáčku. Do zbylého mléka přidáme 2-3 polévkové lžíce cukru … více o Piškotový pudink
Všechny ingredience smícháme dohromady, vylijeme na vymaštěný a vysypaný plech. Pečeme na 180 °C. Hotový koláč potřeme… více o Babiččin perníkový koláč s kokosem
Na pánvi osmahneme dozlatova cibulku na oleji. Mezitím smícháme v míse mleté maso s trochou rýže a vejcem. Přidáme sůl… více o Plněné papriky s rajskou omáčkou