Jablíčková buchta

1.5

hodnoceno: 2
Příprava: 240 minut
Porce: 8
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 1
      kostka máslo
    • 4
      lžíce voda
    • 3
      lžíce ocet
    • 2
      ks vejce
    • 3,5
      hrnek polohrubá mouka hrnek = 150 ml
  • Náplň
    • 1
      balíček skořicový cukr
    • 1
      miska jablka podle velikosti plechu
    • 150
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Těsto: Z uvedených ingrediencí vypracujeme husté těsto, které necháme 3 hodiny odpočinout.
  • Náplň: Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem a balíčkem skořicového cukru (náplň je potřeba mít trochu sladší, protože v těstu žádný cukr není).
  • Po 3 hodinách si těsto rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu těsta si vyválíme do velikosti o něco větší jak plech (doporučuji menší plech) a na plech položíme tak, aby i na bočních stěnách nějaké to těsto bylo. Poté vrstvu těsta poklademe směsí z nastrouhaných jablek a tu přikryjeme plátem, který si vyválíme z druhé poloviny těsta. Plech se nevymazává, neboť těsto je samo mastné a nepřichytí se.
  • Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C cca 40 minut.
Zařazení: Koláče Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.