Jablka oloupeme, přepůlíme, očistíme od jadérek a pokapeme citronem. Větší jalblka vespodu lehce seřízneme.
Zahřejeme mléko, přidáme krupičku, povaříme do zhoustnutí. Pak přidáme med a cukr.
Tvaroh smícháme se žloutky, vanilkovým cukrem, kůrou z citronu a vmícháme do krupicové kaše.
Z bílků s trochou soli ušleháme sníh a lehce vmícháme do směsi. Vylijeme do vymazané koláčové nebo dortové formy (26 cm) a nahoru naskládáme jablíčka, která na povrchu nakrojíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 20–30 minut do zlatavé barvy. Nakonec pocukrujeme.
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči