Jablka oloupeme, přepůlíme, očistíme od jadérek a pokapeme citronem. Větší jalblka vespodu lehce seřízneme.
Zahřejeme mléko, přidáme krupičku, povaříme do zhoustnutí. Pak přidáme med a cukr.
Tvaroh smícháme se žloutky, vanilkovým cukrem, kůrou z citronu a vmícháme do krupicové kaše.
Z bílků s trochou soli ušleháme sníh a lehce vmícháme do směsi. Vylijeme do vymazané koláčové nebo dortové formy (26 cm) a nahoru naskládáme jablíčka, která na povrchu nakrojíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 20–30 minut do zlatavé barvy. Nakonec pocukrujeme.
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Všechno sypké v robotu nejdříve pomalu promíchám, pak přidám pokrájené rozměklé máslo a ostatní suroviny. Zapnu hnětení…
více o Perníčky – rovnou k jídlu