Jablka oloupeme, přepůlíme, očistíme od jadérek a pokapeme citronem. Větší jalblka vespodu lehce seřízneme.
Zahřejeme mléko, přidáme krupičku, povaříme do zhoustnutí. Pak přidáme med a cukr.
Tvaroh smícháme se žloutky, vanilkovým cukrem, kůrou z citronu a vmícháme do krupicové kaše.
Z bílků s trochou soli ušleháme sníh a lehce vmícháme do směsi. Vylijeme do vymazané koláčové nebo dortové formy (26 cm) a nahoru naskládáme jablíčka, která na povrchu nakrojíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 20–30 minut do zlatavé barvy. Nakonec pocukrujeme.
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou…
více o Mramorová bábovka od babičky