Jablka oloupeme, přepůlíme, očistíme od jadérek a pokapeme citronem. Větší jalblka vespodu lehce seřízneme.
Zahřejeme mléko, přidáme krupičku, povaříme do zhoustnutí. Pak přidáme med a cukr.
Tvaroh smícháme se žloutky, vanilkovým cukrem, kůrou z citronu a vmícháme do krupicové kaše.
Z bílků s trochou soli ušleháme sníh a lehce vmícháme do směsi. Vylijeme do vymazané koláčové nebo dortové formy (26 cm) a nahoru naskládáme jablíčka, která na povrchu nakrojíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 20–30 minut do zlatavé barvy. Nakonec pocukrujeme.
Normálně okořenit stehýnka, dát zprudka opéci, dochutit pepřem, solí a tymiánem - tím malinko. Pak podlít (já prakticky…
více o Borůvková kuřecí stehna
Na oleji orestujete na velké kusy nakrájený petržel a brambory. Přidáte nastrouhaný zázvor a najemno nasekaný česnek a…
více o Polévka z medvědího česneku