Jablka oloupeme a zbavíme jadérek. Dvě jablka nakrájíme na kostičky a dvě na plátky. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáváme postupně máslo, mouku, kypřicí prášek do pečiva, citronovou kůru, špetku soli a mléko. Těsto musí být krémové – ne moc tuhé, ani řídké. Poté přimícháme jablka na kostičky a bílkový sníh. Vlijeme do vymazané a vysypané kulaté formy (nejlépe dortové, co se dá otevřít). Nahoru poklademe jablka nakrájená na plátky, poprášíme skořicí a posypeme troškou cukru krystal. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 40–45 minut, dokud nezhnědne.
Tvaroh rozmícháme se žloutky, citronovou šťávou, cukrem a vanilkovým cukrem a vmícháme dětskou krupičku spolu se sněhem…
více o Jablka pečená v tvarohu
Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na sterilovanou zeleninu, potom sterilujeme .
více o Znojemský nálev na okurky
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky