Jablka oloupeme a zbavíme jadérek. Dvě jablka nakrájíme na kostičky a dvě na plátky. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáváme postupně máslo, mouku, kypřicí prášek do pečiva, citronovou kůru, špetku soli a mléko. Těsto musí být krémové – ne moc tuhé, ani řídké. Poté přimícháme jablka na kostičky a bílkový sníh. Vlijeme do vymazané a vysypané kulaté formy (nejlépe dortové, co se dá otevřít). Nahoru poklademe jablka nakrájená na plátky, poprášíme skořicí a posypeme troškou cukru krystal. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 40–45 minut, dokud nezhnědne.
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve…
více o Amasaké s pudinkem a ovocem