Jablka oloupeme a zbavíme jadérek. Dvě jablka nakrájíme na kostičky a dvě na plátky. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáváme postupně máslo, mouku, kypřicí prášek do pečiva, citronovou kůru, špetku soli a mléko. Těsto musí být krémové – ne moc tuhé, ani řídké. Poté přimícháme jablka na kostičky a bílkový sníh. Vlijeme do vymazané a vysypané kulaté formy (nejlépe dortové, co se dá otevřít). Nahoru poklademe jablka nakrájená na plátky, poprášíme skořicí a posypeme troškou cukru krystal. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 40–45 minut, dokud nezhnědne.
Všechny suroviny umícháme, rozetřeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme. Upečený a vychladlý koláč…
více o Jednoduchý jablkový koláč
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře…
více o Babiččina chlebová polévka