Jablka oloupeme a zbavíme jadérek. Dvě jablka nakrájíme na kostičky a dvě na plátky. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáváme postupně máslo, mouku, kypřicí prášek do pečiva, citronovou kůru, špetku soli a mléko. Těsto musí být krémové – ne moc tuhé, ani řídké. Poté přimícháme jablka na kostičky a bílkový sníh. Vlijeme do vymazané a vysypané kulaté formy (nejlépe dortové, co se dá otevřít). Nahoru poklademe jablka nakrájená na plátky, poprášíme skořicí a posypeme troškou cukru krystal. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 40–45 minut, dokud nezhnědne.
V misce smícháme tvaroh, vejce, sůl, pudink a přisypáváme dětskou krupici, až nám vznikne těsto trochu hustší než na…
více o Tvarohové halušky s jahodami
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák