Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jádřinec. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme.
Do mletého masa přimícháme nadrobno nakrájená vydlabaná jablka, vejce, smetanu, nadrobno nakrájenou cibuli, nať, majoránku, pepř a sůl. Vmícháme na malé kostky nakrájený sýr.
Masem naplníme jablka, vložíme do zapékací mísy a při střední teplotě pečeme v troubě asi 30 minut.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka