Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jádřinec. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme.
Do mletého masa přimícháme nadrobno nakrájená vydlabaná jablka, vejce, smetanu, nadrobno nakrájenou cibuli, nať, majoránku, pepř a sůl. Vmícháme na malé kostky nakrájený sýr.
Masem naplníme jablka, vložíme do zapékací mísy a při střední teplotě pečeme v troubě asi 30 minut.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
*Množství surovin je na formu 20cm širokou.
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do…
více o Perník z perníků – nepečený
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou