lžíce
celozrnná mouka
nebo instantní kukuřičná kaše
2
lžíce
hnědý cukr
hnědý
olej
2
jablka
Na upečená jablka lze přidat
rozinky
nebo nahrubo sekané ořechy
bílý jogurt
pro zjemnění
Postup přípravy receptu
Rozkrojíme jablka na několik částí, nejlépe hrubších plátků. Vykrojíme jádřince, jablka posypeme hnědým cukrem a skořicí, obalíme ve směsi vejce a mouky či instantní kukuřičné kaše a na oleji z obou stran opékáme do zrůžovění.
Po upečení můžeme sypat rozinkami nebo nahrubo sekanými ořechy a podávat s kopečkem bílého jogurtu.
Pro zjemnění lze do těstíčka přidat také lžíci bílého jogurtu.
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Krabí tyčinky necháme rozmrazit, pokrájíme na drobné kousky, přidáme nakrájená nebo nastrouhaná vajíčka, promícháme s…
více o Jednoduchá krabí pomazánka
Oloupanou a nahrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli s dýni vaříme v co nejmenším množství vody. Když je vše uvařeno do…
více o Smetanová dýňová polévka
Kukuřici necháme okapat.
V misce smícháme sýr s rozmačkaným česnekem a kukuřicí. Na chvíli dáme do ledničky uležet.
…
více o Cottage s kukuřicí a česnekem
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím,…
více o Boloňské špagety po anglicku