lžíce
celozrnná mouka
nebo instantní kukuřičná kaše
2
lžíce
hnědý cukr
hnědý
olej
2
jablka
Na upečená jablka lze přidat
rozinky
nebo nahrubo sekané ořechy
bílý jogurt
pro zjemnění
Postup přípravy receptu
Rozkrojíme jablka na několik částí, nejlépe hrubších plátků. Vykrojíme jádřince, jablka posypeme hnědým cukrem a skořicí, obalíme ve směsi vejce a mouky či instantní kukuřičné kaše a na oleji z obou stran opékáme do zrůžovění.
Po upečení můžeme sypat rozinkami nebo nahrubo sekanými ořechy a podávat s kopečkem bílého jogurtu.
Pro zjemnění lze do těstíčka přidat také lžíci bílého jogurtu.
Do mísy dáme mouku, smícháme s práškem do pečiva, přidáme sůl, kmín, nakrájenou zelenou nať, Promícháme a přiléváme dle…
více o Chlebový knedlík bez vajec
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Vyšleháme vejce s cukrem, přídáme ostatní, promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech kokosem, pečeme na 180 st…
více o Višňové tvarohovo-kakaové řezy