lžíce
celozrnná mouka
nebo instantní kukuřičná kaše
2
lžíce
hnědý cukr
hnědý
olej
2
jablka
Na upečená jablka lze přidat
rozinky
nebo nahrubo sekané ořechy
bílý jogurt
pro zjemnění
Postup přípravy receptu
Rozkrojíme jablka na několik částí, nejlépe hrubších plátků. Vykrojíme jádřince, jablka posypeme hnědým cukrem a skořicí, obalíme ve směsi vejce a mouky či instantní kukuřičné kaše a na oleji z obou stran opékáme do zrůžovění.
Po upečení můžeme sypat rozinkami nebo nahrubo sekanými ořechy a podávat s kopečkem bílého jogurtu.
Pro zjemnění lze do těstíčka přidat také lžíci bílého jogurtu.
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, nivu nastrouháme na hrubo a kuličky hroznového vína nakrájíme na půlky a nasypeme do…
více o Tortellini s nivovou omáčkou