lžíce
celozrnná mouka
nebo instantní kukuřičná kaše
2
lžíce
hnědý cukr
hnědý
olej
2
jablka
Na upečená jablka lze přidat
rozinky
nebo nahrubo sekané ořechy
bílý jogurt
pro zjemnění
Postup přípravy receptu
Rozkrojíme jablka na několik částí, nejlépe hrubších plátků. Vykrojíme jádřince, jablka posypeme hnědým cukrem a skořicí, obalíme ve směsi vejce a mouky či instantní kukuřičné kaše a na oleji z obou stran opékáme do zrůžovění.
Po upečení můžeme sypat rozinkami nebo nahrubo sekanými ořechy a podávat s kopečkem bílého jogurtu.
Pro zjemnění lze do těstíčka přidat také lžíci bílého jogurtu.
Vločky propláchneme vodou, zalijeme je horkým mlékem (asi 1/2 celkového množství, tj. 1/4 l) a necháme asi 20 minut…
více o Lívance z vloček bez droždí
Šlehat máslo, poté přidat cukr, ušlehat tuhou hmotu, přidat vejce, vanilkovou esenci a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
…
více o Čokoládové placičky „cookies“
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem a pak přilijeme smetanu. Přisypeme mouku a všechno promícháme…
více o Bábovka s čokoládovými kousky
Rozpečeme troubu.
V jedné misce smícháme všechny suché a proseté suroviny, v druhé všechny vlhké.
Do formy vysázíme…
více o Čokoládové muffiny bez másla