Z uvedených surovin vypracujeme těsto, třemi čtvrtinami vyplníme dno dortové formy. Potom oloupeme jablka a nakrájíme je na malé a tenké měsíčky, které klademe po obvodu (ostrou hranou do středu), až je plocha zaplněná. Zbylou třetinu těsta nastrouháme na jablka a pečeme v troubě.
Když je těsto růžové, nalijeme na něj sníh s cukrem a ozdobně uhladíme. Za mírné teploty koláč pomalu dosušíme.
Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jaderník. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme,…
více o Jablka plněná mletým masem
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou