Z uvedených surovin vypracujeme těsto, třemi čtvrtinami vyplníme dno dortové formy. Potom oloupeme jablka a nakrájíme je na malé a tenké měsíčky, které klademe po obvodu (ostrou hranou do středu), až je plocha zaplněná. Zbylou třetinu těsta nastrouháme na jablka a pečeme v troubě.
Když je těsto růžové, nalijeme na něj sníh s cukrem a ozdobně uhladíme. Za mírné teploty koláč pomalu dosušíme.
Smíchá se mouka s práškem do pečiva, přidá cukr, skořice, ořechy, nakrájená jablka a nakonec vejce. Vše se smíchá a…
více o Jiřinčina skořicová bábovka
Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody(12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos,…
více o Kokosovo-mrkvový zlatý koláč
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena