Z uvedených surovin vypracujeme těsto, třemi čtvrtinami vyplníme dno dortové formy. Potom oloupeme jablka a nakrájíme je na malé a tenké měsíčky, které klademe po obvodu (ostrou hranou do středu), až je plocha zaplněná. Zbylou třetinu těsta nastrouháme na jablka a pečeme v troubě.
Když je těsto růžové, nalijeme na něj sníh s cukrem a ozdobně uhladíme. Za mírné teploty koláč pomalu dosušíme.
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany