Jablková žemlovka

3.4

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      ks vejce
    • 1
      l mléko teplé
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 8
      ks rohlík
    • 1
      lžička skořice - mletá nebo skořicový cukr
    • 8
      ks jablka
    • 1
      hrnek cukr

Postup přípravy receptu

  • Nakrájíme rohlíky na kolečka a namočíme je do teplého mléka. Nastrouháme jablka na hrubém struhadle a smícháme s cukrem, skořicí (nebo skořicovým cukrem). Namočené rohlíky pokládáme do vymazaného pekáče. Poklademe na rohlíky jablka a opět rohlíky... Posypeme vanilkovým cukrem a polijeme rozšlehanými vajíčky. Dáme do trouby péct. Až je žemlovka do zlatova až hněda upečená, tak hned podáváme a můžeme ještě posypat skořicovým cukrem.
Zařazení: Koláče Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: