Nakrájíme rohlíky na kolečka a namočíme je do teplého mléka. Nastrouháme jablka na hrubém struhadle a smícháme s cukrem, skořicí (nebo skořicovým cukrem). Namočené rohlíky pokládáme do vymazaného pekáče. Poklademe na rohlíky jablka a opět rohlíky... Posypeme vanilkovým cukrem a polijeme rozšlehanými vajíčky. Dáme do trouby péct. Až je žemlovka do zlatova až hněda upečená, tak hned podáváme a můžeme ještě posypat skořicovým cukrem.
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy je hotové.…
více o Rybízový koláč s polevou
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka