Máslo rozehřejeme v hrnečku na mírném ohni a 3 lžíce vlejeme do pekáčku ve kterém budeme pokrm zapékat, abychom ho vymastili.
Do hrnečku přidáme k máslu mléko a zašleháme do toho 2 žloutky.
Housky (rohlíky, bagetu atd.) nakrájíme na plátky, nasypeme vše do misky a zalejeme tekutinou z hrnečku a dobře promícháme.
Ušleháme ze zbylých bílků tuhý sníh se špetkou soli a 1 vanilkovým cukrem a lžící opatrně vmícháme do namočené hmoty. Polovinu hmoty rozprostřeme na dno vymazaného pekáčku.
Oloupeme jablka a nožem z nich odkrajujeme větší kousky, kterými pokryjeme celou plochu. Pak na jablka rozhodíme rozinky a ochutíme skořicovým cukrem.
Nahoru nandáme druhou polovinu hmoty a znovu zaprášíme skořicovým cukrem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme mírně asi půl hodiny, až povrch zrůžovi.
Příprava rozinek: rozinky přelejeme horkou vodou, necháme je přejít varem a scedíme.
Pro dospělé je ideální, pokud máte trvale ve spíži ve sklence se zavíracím víčkem namočené rozinky v rumu. Je velmi dobré tím rumem jablkové kousky pokapat.
Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na drobné nudličky¨nakrájené kuřecí maso, orestujeme, přidáme na nudličky…
více o Kuřecí rychlovka – dáštamkari
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Najprv upečieme sušienky (alebo kúpime hotové piškóty :)). Rúru vyhrejeme na 190°C. Maslo našľaháme s cukrom do peny,…
více o Vanilkový pohár s jahodami
Piškot:
Ušleháme vejce s cukrem a poté přidáme hl. mouku. Piškotové těsto nalijeme do vymazané formy a dáme péct do…
více o Zákusek Hrk hrk (rychlovka)