Jablková žemlovka se sněhem

2.56

hodnoceno: 9
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 50
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 200
      ml mléko
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • rozinky
    • 3
      ks houska
    • 2
      lžička skořicový cukr
    • 3
      ks jablka

Postup přípravy receptu

  • Máslo rozehřejeme v hrnečku na mírném ohni a 3 lžíce vlejeme do pekáčku ve kterém budeme pokrm zapékat, abychom ho vymastili.
  • Do hrnečku přidáme k máslu mléko a zašleháme do toho 2 žloutky.
  • Housky (rohlíky, bagetu atd.) nakrájíme na plátky, nasypeme vše do misky a zalejeme tekutinou z hrnečku a dobře promícháme.
  • Ušleháme ze zbylých bílků tuhý sníh se špetkou soli a 1 vanilkovým cukrem a lžící opatrně vmícháme do namočené hmoty. Polovinu hmoty rozprostřeme na dno vymazaného pekáčku.
  • Oloupeme jablka a nožem z nich odkrajujeme větší kousky, kterými pokryjeme celou plochu. Pak na jablka rozhodíme rozinky a ochutíme skořicovým cukrem.
  • Nahoru nandáme druhou polovinu hmoty a znovu zaprášíme skořicovým cukrem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme mírně asi půl hodiny, až povrch zrůžovi.
  • Příprava rozinek: rozinky přelejeme horkou vodou, necháme je přejít varem a scedíme.
  • Pro dospělé je ideální, pokud máte trvale ve spíži ve sklence se zavíracím víčkem namočené rozinky v rumu. Je velmi dobré tím rumem jablkové kousky pokapat.
Zařazení: Zdravě i chutně Ovoce

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.