Utřeme tuk s cukrem, přidáme celá vejce, citronovou kůru, mouku a rozinky. Těsto rozprostřeme na vymazaný plech (nebo plech vyložený pečicím papírem) a hustě poklademe měsíčky oloupaných jablek, která jsme po nakrájení pokapali citronovou šťávou.
Upečeme cca 40 minut. Ještě horký koláč potřeme horkou zavařeninou, můžeme ji rozmixovat nebo protřít sítem. Necháme odležet a podáváme se šlehačkou lehce posypanou nebo ochucenou skořicí.
Ze surovin zpracujeme na vále těsto a dáme ho na 1 hodinu odpočinout do lednice.
Jablka oloupeme a nakrájíme (můžeme i…
více o Jablkové řezy s pudinkem
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny