Z mouky, másla, cukru, vajíčka a soli vypracujeme těsto. Dáme ho asi na hodinu do chladu. Těsto vyválíme/namačkáme do vymazené koláčové formy (dávka je pro průměr 26 cm), necháme vyšší okraj. Jablka a hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citronou šťávou. Plátky ovoce střídavě rozložíme na těsto tak, aby se překrývaly. Dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C na 20 minut.
Mezitím si smícháme smetanu, žloutek a cukr. Po uplynutí doby koláč vyjmeme z trouby a na ovoce nalijeme smetanovou hmotu. Vrátíme zpět do trouby a necháme ještě 20–25 minut péct. Podáváme vlažný, posypaný moučkovým cukrem.
Těsto: šleháme vejce s cukrem a špetkou soli, přidáme olej. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva současně s mlékem.…
více o Francouzský hruškový koláč
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Vejce smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový puding a postupně…
více o Bezlepkový ovocný koláč
připravíme si formu na bábovku,vymažeme formu máslem a vysipeme moukou.všenchny ingredience zamícháme v hrnci a dáme do…
více o snadná a rychlá bábovka