Z mouky, másla, cukru, vajíčka a soli vypracujeme těsto. Dáme ho asi na hodinu do chladu. Těsto vyválíme/namačkáme do vymazené koláčové formy (dávka je pro průměr 26 cm), necháme vyšší okraj. Jablka a hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citronou šťávou. Plátky ovoce střídavě rozložíme na těsto tak, aby se překrývaly. Dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C na 20 minut.
Mezitím si smícháme smetanu, žloutek a cukr. Po uplynutí doby koláč vyjmeme z trouby a na ovoce nalijeme smetanovou hmotu. Vrátíme zpět do trouby a necháme ještě 20–25 minut péct. Podáváme vlažný, posypaný moučkovým cukrem.
Těsto: šleháme vejce s cukrem a špetkou soli, přidáme olej. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva současně s mlékem.…
více o Francouzský hruškový koláč
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka