Jablkovo-hruškový koláč

4

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 100
      g máslo
    • 0,5
      lžička sůl
    • 150
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 200
      g smetana
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 3
      ks hrušky
    • 3
      ks jablka
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

  • Z mouky, másla, cukru, vajíčka a soli vypracujeme těsto. Dáme ho asi na hodinu do chladu. Těsto vyválíme/namačkáme do vymazené koláčové formy (dávka je pro průměr 26 cm), necháme vyšší okraj. Jablka a hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citronou šťávou. Plátky ovoce střídavě rozložíme na těsto tak, aby se překrývaly. Dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C na 20 minut.
  • Mezitím si smícháme smetanu, žloutek a cukr. Po uplynutí doby koláč vyjmeme z trouby a na ovoce nalijeme smetanovou hmotu. Vrátíme zpět do trouby a necháme ještě 20–25 minut péct. Podáváme vlažný, posypaný moučkovým cukrem.
Zařazení: Koláče Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: